Blog: Jouw stipstokjes netjes opgeborgen in een mooi StipEtui

25 april 2023 - Door Daniëlle

Ben je ook gegrepen door het stipvirus? Ik wel! Met van die simpele stippen iets heel moois maken. Heerlijk! Alleen die stipstokjes, daar had ik geen handig opbergplekje voor. Dus daarom besloot ik zelf een fijn etui daarvoor te ontwerpen. En zo ontstond het Pukkiez StipEtui! 

handgemaakt etui voor stipstokjes StipEtui

Alle stipstokjes netjes bijelkaar

Het StipEtui heeft 8 insteekvakjes voor stipstokjes of een verfstrijker en daarnaast nog een wat groter vak voor bijvoorbeeld je spiekkaartje met de maten, een paar wattenstaafjes of sateprikkertjes. Zo heb je al je stokjes netjes bijelkaar en kun je direct beginnen met stippen. Nooit meer zoeken of je alle stokjes wel hebt. 

Netjes opgeborgen in een handig etui

Ben je klaar met stippen? Dan doe je de stokjes weer terug in het StipEtui, sla je een deel van de flap over de stokjes heen en vouw je hem gemakkelijk dicht. Met een strik in de twee linten blijft alles netjes in het etui zitten. 

Handgemaakt etui voor stipstokjes StipEtui

Het ontwerp van het StipEtui is gebaseerd op de stipstokjes van Stipstijl. Deze zijn 13 centimeter lang en maximaal 12 mm breed. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken voor andere stokjes, als deze erin passen. En misschien passen je haaknaalden er ook wel in! 

handgemaakt etui voor stipstokjes stipetui

Wat informatie op een rijtje

  • Uitgeklapt is het etui ongeveer 18 centimeter hoog en 23 centimeter breed
  • Opgevouwen is hij ongeveer 15 centimeter hoog en 9 centimeter breed. Dikte is afhankelijk van de hoeveelheid stokjes in het etui. 
  • De hoogte van de insteekvakjes is ongeveer 8 centimeter. Er zijn 8 vakjes van ongeveer 2 centimeter breed en 1 vakje van 8 centimeter breed. 
  • ​De maximale hoogte van de stipstokjes in het etui is 13 centimeter (anders sluit de flap niet netjes). 
  • Het Stipetui is gemaakt van katoen in combinatie met canvas. 
  • Je kunt het etui wassen op 30 graden, niet in de droger. Gebruik wel even een waszakje in verband met de linten. 

Nu verkrijgbaar in de webshop! 

Ben je ook enthousiast geworden over deze toffe StipEtuis? Onderstaande exemplaren zijn nu verkrijgbaar in mijn webshop. Leuk cadeautje voor Moederdag toch?