Blog - Kan er op elk cadeau een naam geplaatst worden?

"Kan er op elk cadeau een naam geplaatst worden?" Deze vraag krijg ik nog wel eens van mijn klanten of via social media.  Het antwoord daarop is niet een simpel ja of nee. Het hangt vooral af van het type cadeau en de stof. Bij een kant & klaar cadeau in de webshop kan het bijvoorbeeld niet. De naam zet ik er namelijk tijdens het maakproces op. Maar bij een cadeau op maat is er veel mogelijk. Tijd om hier eens een blog aan te wijden! 

Blog naam op een product letter A

Hoe zet je zo'n naam op een cadeau? 

Waar veel bedrijven de naam op bijvoorbeeld een badcape borduren, pak ik dat net even anders aan. 

Mijn letters zijn echt van stof. Ik maak de letters van een stukje verstevigd katoen. Elke letter knip ik zorgvuldig uit, waarna ik ze op mijn product 'plak' met een speciaal product dat vliesofix heet. Een soort lijmlaagje tussen twee stukjes stof. Vervolgens zet ik ze met een sierrandje van garen extra stevig vast.

Zo blijven die letters mooi zitten op het door jou bestelde cadeau!

Op welke cadeaus kan een naam geplaatst worden? 

Of je een naam op een product kan laten zetten, hangt mede af van het soort cadeau dat je bestelt. Op een rugzakje of badcape is bijvoorbeeld over het algemeen genoeg ruimte, net als bij een keukenschortje of een mini-shopper. En bij de (mini)naamslingers of feestslingers kan dat natuurlijk altijd! 

Wil je een knikkerzakje of een poppendraagdoek bestellen? Dan zijn de mogelijkheden wat beperkter. Er is simpelweg een stuk minder ruimte om een hele naam te plaatsen. Je kunt er dan wel voor kiezen om bijvoorbeeld één letter of een symbool - een hartje of een ster - te plaatsen. Zo geef je er toch je eigen draai aan. 

blog op een product - rugzakje Misha

blog product met een naam

Welke stoffen zijn geschikt voor het plaatsen van een naam? 

Niet alle stoffen zijn geschikt om een naam op te zetten. Eigenlijk doe ik dat alleen met 'gladde' katoenen stoffen en met gewassen katoen (katoen met een reliefje in de stof).

Waarom? Omdat deze stoffen niet rekbaar zijn en een vrij glad oppervlakte hebben. Dit geeft het mooiste resultaat!

Stoffen als badstof, tricot, hydrofiele stof, teddy, fleece, canvas of wafelkatoen zijn hierdoor helaas niet geschikt. Zij zijn rekbaar, hebben een oneffen ondergrond of zijn simpelweg te grof (canvas). 

Dat betekent uiteraard niet dat je geen badstof en wafelkatoen kunt kiezen voor bijvoorbeeld een badcape. Ook daarmee kun je een prachtig kraamcadeau samenstellen. Je kunt er dan alleen geen naam op plaatsen.

Kan ik op mijn cadeau een naam laten plaatsen? 

Wil jij een cadeau op maat bestellen en weet je niet of je er een naam op kunt laten plaatsen? Een deel van deze informatie vind je al op de pagina's van de verschillende producten. Die vind je via de banner hieronder. En mocht je nog verdere vragen hebben? Neem gerust even contact met mij op via onderstaand contactformulier. Ik informeer je uiteraard graag over de mogelijkheden! 

Naar de cadeaus op maat

Heb je een vraag of wil je een cadeau op maat bestellen?
Laat het mij gerust weten!